lørdag 13. oktober 2012

Med eple- og soppsaus

(innunder all risen ligg det ein snitzel)
Ostesnitzlar, ostepanettar og steaklets smakar stort sett det same, og eg tykkjer at det fort blir kjedeleg å skulle lage noko av det til middag, sjølv om eg berre har ete det ein gong tidlegare i haust. So då eksprimenterer ein litt. Og lagar noko skikkeleg gødt.

Du treng (til to porsjonar som ikkje går an å ete opp åleine):
1/2 - 1 snitzel/panett/steaklet
1 porsjon basmatiris
1-2 sjampinjongar
1/2 grønt eple
Ei klype oregano (gjerne heimedyrka)
Salt og pepar etter smak
Litt mjelk eller matfløyte

Slik gjer du:
1. Kok ris som det står på pakken
2. Skjer soppen i små skiver og kutt eplet i korte stavar.
3. Steik snitzelen/panetten/steakleten slik du likar best.
4. Ta snitzelen/panetten/steakleten ut av panna, og hell soppen, eplet og krydder opp i panna.
5. Røresteik i eit par minutt før du tilset nok mjelk til at det dekkjer botnen på steikepanna, og rør litt meir til mjelka er kokt litt inn.

Et gødt!

Translation: I had a good dinner today. 

1 kommentar:

motionocean sa...

Du vil ikke komme å kokkelere for meg? Det SER jo godt ut -jeg er bare ikke så keen på sopp....