lørdag 23. februar 2013

Treasure Planet

Dette er sjørøvarklassikaren omgjort til science fiction-teiknefilm.

I denne versjonen får Jim Hawkins hand om eit kart i form av ei kule som, når ein vrir på den riktige måten, opnar seg og syner vegen til Sjørøvarplaneten. Saman med familievenen Dr. Doppler, og med assistanse frå kaptein Amelia og hennar skip, fer han av garde for å i løyndom finne skatten til den legendariske sjørøvaren kaptein Flint. Men mannskapet på skipet, under leiing av kokken og kyborgen John Silver, er vel klar over målet med reisa og har ingen planar om å late Hawkins, Doppler og Amelia få ta del i rikdomen.

Treasure Planet er ein varm film, og etter mi meining har filmskaparane klart å overføre essensen i Stevenson si bok  til det ytre rom. Vennskapet som utviklar seg mellom Jim Hawkins og John Silver er nydeleg portrettert med dei vanskane og den usikkerheita som følgjer med. Disney skal dessutan ha skryt for at dei  ikkje gav Hawkins ei jente å redde og gifte seg med, noko som gjer forholdet som utviklar seg mellom Doppler og Amelia overkomeleg. Å gjere Silver si papegøye om til eit morfande vesen, og å late den forlatne og gale Ben Gunn vere ein robot er interessante vriar som gjev filmuniverset ein spennande kompleksitet.

I tillegg skal det nemnast at reint estetisk er filmen veldig vakker, og både fargar, utforming og detaljar, og ikkje minst korleis scenene er sett saman, gjer det heile til ei riktig so god oppleving.
1, 23, 4, 5, 6, 8, 9

Translation: I finally got around to watch the film Treasure Planet, Disney's science fiction adaption of the classic Treasure Island. And what a film!

5 kommentarer:

Synne sa...

Jeg er veldig glad i både filmen og boka! Jeg var femten år da denne filmen kom - jeg lærte meg sangen utenat etter første seanse, og tror jeg husker mesteparten fortsatt. Skulle gjerne hatt en Morph!

Maren sa...

Å, jeg trodde jeg var den eneste som husket denne filmen! Elsket den da jeg var yngre og elsker den nå. Den er så søt.

Karoline sa...

Syns det er en veldig fin Disney-film selv og må alltid se den på norsk siden jeg elsker stemmen til Helge Jordal og han er John Silver i norske utgaven. Dessuten er jeg enig med Synne, skulle gjerne hatt en Morph :)

motionocean sa...

Det er et eller annet kjent med den, men jeg tror jeg må skrive den ned som "må-se"!

Benedicte sa...

Jeg har ikke lest boka ennå faktisk! men jeg så filmen for knapt en uke siden, den er helt fantastisk