søndag 6. oktober 2013

York: Rabarbra

Min bror, som har vore i York fleire gongar tidlegare, hadde fortalt meg at rabarbra som smak og ingrediens i diverse matvarer er meir vanleg i Storbritannia enn her i Noreg. Eg tykte det høyrdest veldig bra ut, so i løpet av dei to fyrste dagane gjekk eg på rabarbrajakt.

1. Vi var so heldige at vi kom til byen under York Food and Drink Festival. Det var utruleg månge lekre saker på borda i sentrum, og då eg fann rabarbrafugde var det ikkje tvil om kva eg skulle kjøpe med meg.
 2. Då vi på måndagen for innom supermarknaden Morrisons for å handle inn mat til opphaldet, var det er fryd å oppdage at det gjekk an å kjøpe rabarbra i lausvekt. Det er nesten grunn god nok til å flytte dit.
 3. I bakvaresavdelinga fann eine veninna mi ei rekkje paiar, og vi kjøpte med oss ein med rabarbra fordi den såg so god ut. Det var den for øvrig òg.
 4. I Storbritannia har dei eit enormt utval av Activia-yoghurtar. Og ja, òg her var rabarbraen teken med i smaksutvalet.

Og nei, eg er endå ikkje lei rabarbra.

4 kommentarer:

Maren sa...

Så masse godt!

Synne sa...

Åh, rabarbrasmak er undervurdert her til lands! For et herlig utvalg!

Ida Marie sa...

Rabarbra er bra, og allerbest heilt ny"plukka" på trappa til bestemor når ein har fått eit eggeglass med sukker å duppe den i :-)

motionocean sa...

Det har jeg faktisk ikke tenkt over før! Men når du sier det, så har de jo faktisk det! Her ser jeg aldri noe med rabarbra....! Men det gjør meg ikke såååå mye, spiste meg lei av rabarbra da jeg var lita!