søndag 24. mai 2015

Når ein grev i jorda

Om lag midt i mai tok eg ein tur heim for å puste litt ekstra rein luft før bachelorinnspurten. Det vart spaserturar i velkjent terreng, prat og besøk med gode slektningar, og dessutan ein del hagearbeid. Det høyrer liksom forsommaren til, dette å handle inn nye blomar og frø og få jord under neglene når ein plantar dei ut i mørk jord. Og, som den hobbyentomologen eg er, er det ekstra spennande når ein kjem over små kryp medan ein arbeider. Denne larven (som eg aldri har sett før!) låg til dømes der vi skulle plante den nyinnkjøpte magnoliaen. Vi måtte ta han vekk medan vi gravde, men når spadane var lagt vekk, kunne han få kome tilbake til habitatet sitt.

Eg lurer verkeleg på kva slags vesen han blir når han blir stor.
(Det er den same larven på begge bileta, men kameraet fanga inn ulike fargar på grunn av bakgrunn og lys.)

2 kommentarer:

Benedicte sa...

Ååh for et vakkert lite vesen! jeg fanger ofte opp små magiske larver og krypdyr i håret, på hånden eller på genseren min når jeg er ute med blomstertrærne i hagen. det er så hyggelig <3

Synne sa...

Så fin! Det er så fascinerende at noen vesener går gjennom en slik enorm forvandling, fra larve til sommerfugl, for eksempel... Tenk, for en følelse å plutselig ha vinger!
Velkommen tilbake, hihi!