søndag 17. mars 2013

Sanningar

Etter oppfordring frå Siv, skal de no få bli litt betre kjent med meg. Her er mine åtte sanningar:


Ein. Eg kan ikkje heilt forstå at månge folk ikkje tykkjer insekt er fascinerande.

To. Eg er elendig på å følgje med på fjernsynsseriar, sjølv dei eg tykkjer er skikkeleg gode. Med mindre eg har noken å sjå dei saman med, gløymer eg heilt av å sjå dei.

Tre. Teikneseriar gjer meg glad. Både franskspråklege teikneseriar som Tintin, Asterix og favoritten Thorgal, so vel som amerikanarane Fantomet og Donald Duck. Dessutan har vi Tex Willer som bør nemnast, og der er i tillegg ein del seriar som eg ikkje kjenner so gødt endå, men som eg likar utifrå det eg har lese so langt.

Fire. Dei få gongane eg er på ein fest eller liknande der dei rundt meg drikk alkohol, då drikk eg te (som oftast får eg den servert utan å måtte spørje).

Fem. Eg brukar ikkje sminke, dels fordi eg ikkje likar tanken på å skulle sjå annleis ut enn slik eg kjenner meg, dels fordi det er ubehageleg å ha på seg, og dels fordi eg heller brukar pengane mine på bøker og frimerker.

Seks. Eg klarer aldri å planleggje ka bok eg skal lese til ka tid.

Sju. Oslo er yndlingsbyen min (det skal seiast at eg ikkje har vore i so månge, men like fullt trur eg at eg kjem til å rangere Oslo høgt, òg når eg får oppleve fleire byar), og eg vil til Oslo minst ein gong i året.

Åtte. Når eg skal avgjere om eg likar ein song eller ein artist/ei gruppe, ser eg etter poetisk og/eller meiningsfullt språk, særeigne stemmer som ber orda bra og eit lydbilete som bitt (bind) det heile saman.

Vidare kunne eg tenkje meg at desse jentene deler åtte sanningar (nokre av dokke har kanskje blitt utfordra allereie, men då får det bli dobbel utfordring):
RegndropeJohanneGitteBenedicteSynneIngeborgFrøydis og Linda Terese

Translation: Here are eight truths about me: Nature is what fascinates me the most. I like playing with words and sounds. Comics make me happy. When I'm at a party where alcohol is involved, I drink tea. I do not wear make-up. I can never plan when to read what book. Oslo is my favourite city. When deciding whether I like a piece of music or not, I look at how the words, the voice and the sound work together.

7 kommentarer:

motionocean sa...

Wiii så fint! Så fin DU er! (Tror faktisk ikke jeg har sett noe bilde av deg før, når jeg tenker meg om!) Jeg drikker ikke te heller, jeg! Og ikke ser jeg serier, og all creds til alle som ikke bruker sminke - jeg synes det er det aller fineste. Det naturlige er som oftest det fineste! Selv bruker jeg litt mascara for å vise at jeg også har øyenvipper, en smule juks, kanskje ;)

Benedicte sa...

Du er helt nydelig! jeg drikker heller ikke alkohol, te livet ut. Jeg er ikke så flink til å lese tegneserier egentlig, men Donald og Nemi er supergøy

Gitte sa...

Jeg har begynt å få en fascinasjon for edderkopper! Selvfølgelig vil jeg helst ha dem på trygg avstand, ikke i senga / i klærne, men jeg liker å ta bilder av og studere dem - og om de er små, så plukker jeg dem opp. Jeg blir egentlig litt sur når folk sier "æsj" til edderkoppdyr og insekter - jeg synes det er en barnslig respons. (Men noen eksemplarer er riktignok flottere enn andre.)

Synne sa...

Oi, takk for utfordringen! Det var veldig interessant å bli litt bedre kjent med deg, og vi er visst enda likere enn jeg trodde!

Maren sa...

Dette likte jeg! Det er veldig veldig fint å finne felles te-på-fest-jenter <3

Marlou sa...

dette var fint å lese! og så kjenner jeg meg veldig igjen i punkt fem.

Anonym sa...

Ein. Jo, insekt er fascinerande, men eg tykkjer dei også er ekle, skumle, ja du veit.

To. Eg og, men eg har sett litt av alle...

Tre. Donald Duck <3

Fire. Då er vi to! :D

Fem. Sminke er oppskrytt, men eg har blitt litt for glad i lange augonvippar (?)

Seks. Bøker les eg etter humøret! :D Kva bok les du no?

Sju. Oslo er flott, men litt stor for min del. Men å sjå slottet, Operahuset osv er alltid kjekt! :D

Åtte. Eg har ikkje så lyst til å høre på listepop, men det fengar, så eg gjer det allikevel.

Saknar deg i påska!